VANLIGA FRÅGOR

Tar ni remisser för fotsjukvård?
Nej, jag tar inte remisser.

Hur kan jag betala?
Du kan betala med kort eller Swish. 

Behöver jag förbereda mig på något sätt?
Du behöver bara ta med dig dina fötter och komma. Ta gärna med ett par rena strumpor att byta till efter behandlingen. Ifall du brukar ha lackade naglar så är det bra om du tar bort lacket innan du kommer, så slipper jag använda din bokade tid till att ta bort det.

När kan jag senast avboka min tid?
Av- eller ombokning måste ske senast 24h innan utsatt tid, annars utgår full debitering.

Kan jag köpa presentkort?
Ja, antingen elektroniskt via Bokadirekt eller fysiska kort på kliniken. Presentkortet är giltigt i 12 månader och kan inte bytas mot kontanter.

Behandlar ni barn?
Barn från 8 år är välkomna i målsmans sällskap.

Vad är skillnaden på Medicinsk Fotvård och Pedikyr?
Pedikyr är en estetisk behandling som utförs av hudterapeuter och pedikyrister där de fokuserar på det fina. Kunskapen finns inte om hur du förebygger och håller dina fötter friska. 

Medicinsk Fotvård är en momsfri fotvårdsbehandling som utförs av fotterapeuter. Vi arbetar förebyggande, underhållande och med akuta fall. En fotterapeut behandlar bland annat vårtor, liktornar, nageltrång, svamp och förhårdnader. En medicinsk fotvårdsklinik är också under tillsyn från Miljöförvaltningens avdelning för Miljö och Hälsa. De tittar på lokalens lämplighet ur ett hygienperspektiv och kontrollerar att kliniken jobbar med bra hygienrutiner. Du kan också få hjälp med avlastning med hjälp av sulor och preparat för dina fötter.  

Kan jag boka fotvård som friskvård?
Ja, det går utmärkt. Boka behandlingen fotvård listad under Friskvård. Fotvård är godkänt som friskvård av Skatteverket så länge den inte innehåller några medicinska behandlingar. Efter behandlingen får du ett digitalt kvitto som du lämnar in till din arbetsgivare.

Är ni ansluten till någon Friskvårdsportal?
Ja, Actiway och Epassi. Fler är på gång men inte klara i dagsläget. 

Varför är friskvårdsbehandlingen dyrare än medicinsk fotvård?
Det är egentligen samma pris, men medicinsk fotvård är momsfritt medan friskvårdsbehandlingarna har 25% moms, som jag måste lägga på priset.